![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Będzie to krótkie pytanie, choć problem opiszę nieco dłuższy od pytania. Chciałbym (na stronie) aby te przeglądarki które nie mają włączonej obsługi JavaScript były przekierowywane na inną stronę. Użyję znacznika <noscript> i tagu <meta http-equiv="refresh" content="..." /> Pytanie do was (opisujące mój problem): Czy <noscript> wraz z <meta> należy umieszczać w <head> czy <body>? Bo z jednej strony, to <noscript> moim zdaniem pakuje się w <body> o ile jest w nim jakiś tekst typu: twoja przeglądarka ma wył obsł js. Włącz ją. Ale zamiast tekstu będzie znacznik <meta> który przy odświeżeniu przekieruje na inną stronę. Więc głupio pchać <meta> w <body>. Pytanie do was (te właściwe): Czy według was jeżeli między <noscript> będzie znacznik <meta> to cały <noscript> z <meta> umieszczać w <head> czy w <body>? ![]() Ten post edytował artgrus 3.09.2010, 14:32:42 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Możesz zrobić to jeszcze inaczej.
Po prostu wklejasz normalnie tag meta i w head bez żadnych onload (żeby wykonało się natychmiastowo) umieszczasz skrypt usówający ten tag meta. Nie testowałem czy to zadziała, ale myślę, że nie powinno być problemów. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ciekawe...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tak na szybko.
wkleić w pasek adresu (usunąć spację pomiędzy "javascript"): Kod java script:var tagi=document.getElementsByTagName('meta');for(var i=0;i<tagi.length;i++) alert('name: '+tagi[i].name+"\n"+'content: '+tagi[i].content) Wyszukujesz odpowiedni tag w pętli i usuwasz. Ten post edytował flashdev 3.09.2010, 14:45:50 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ok, ok. nie twierdzę że to co napisałeś/łaś jest złe, ale pisząc ciekawe... miałem na myśli to, że jeszcze w taki sposób nie rozwiązywałem problemu.
Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł? Może ktoś umie odpowiedzieć na mój pierwszy post? Ten post edytował artgrus 3.09.2010, 15:13:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:27 |